La Fundació Estrella de Levante, compromesa amb el Mar Menor
La Fundació posa en marxa el segon projecte amb implicació en la recuperació del Mar Menor
La Fundació va iniciar la setmana passada la posada en marxa del seu segon projecte de sostenibilitat i cura pel medi ambient, una de les àrees de treball de l’entitat, juntament amb la cultura i tradicions, l’acció social i la gastronomia. Des del dimecres 26 de maig fins el 9 de juny, tres embarcacions cedides per la Cofradía de Pescadores i un equip de quatre bussejadors recorreran les aigües del Mar Menor per a dur a terme una identificació de residus i la seva simultània retirada.
Des que va començar la neteja, s’han extret al voltant de sis tones de residus entre els quals es troben diferents restes d’embarcacions com la coberta d’un vaixell i un motor, taulells de fusta, bidons, pneumàtics, etc. L’equip té localitzades altres restes que al llarg d’aquests dies extrauran de les aigües de la llacuna, com una màquina de tabac.
Yayo Delgado, gerent de la Fundació Estrella de Levante, explica que “la finalitat de la Fundació és fomentar accions que generin impactes positius en el nostre entorn i societat, i un dels nostres principals objectius és ajuda en la recuperació del paratge insígnia de la Regió de Múrcia, com és el Mar Menor”.
Juan Antonio López, director tècnic d’Estrella de Levante i membre del Comitè Intern de l’àrea de medi ambient i sostenibilitat de la Fundació, afegeix “com l’aigua està present de manera contínua en l’elaboració de la cervesa, a la Fundació volíem centrar-nos en dos enclavaments que són fonamentals en l’ecosistema hídric de la nostra regió: el riu Segura que ens vertebra i el nostre estimat Mar Menor, una llacuna que forma part de la identitat dels qui habitem i sentim aquesta Regió, i que tant ens preocupa”.
Projectes per al Mar Menor
Fa tan sols unes setmanes que la Fundació Estrella de Levante va presentar el seu primer projecte dedicat, també, a la cura del Mar Menor. Aquest projecte, que ja s’està duent a terme, neix en col·laboració amb la Universidad Politécnica de Cartagena i consisteix en la plantació d’ordi a la Estación Experimental Agroalimentaria Tomás Ferro per a la investigació de la capacitat d’aquest material com a possible filtre verd per al Mar Menor. L’objectiu és l’optimització de recursos com l’aigua i els nutrients presents a l’aigua dels pous, per a reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle i l’acumulació de nitrats en el subsol que arriben del Mar Menor.
Juan Antonio López explica “aquestes dues iniciatives no seran les úniques, treballem en deu més amb les quals volem fer d’efecte tractor perquè empreses i associacions de la Regió se sumin a posar el seu granet de sorra amb l’objectiu d’aconseguir que el Mar Menor assoleixi i mantingui un bon estat ambiental”.