Bock Damm estrena campanya
La cervesa negra de Damm llança una nova campanya a xarxes socials, coincidint amb la seva recent estrenada imatge
Bock Damm, la cervesa negra de Damm, llança una nova campanya a xarxes socials que posa en valor els tres tipus de maltes amb les quals s’elabora. La campanya mostra també la nova imatge de Bock Damm, estrenada recentment i inspirada en les primeres etiquetes de la marca de 1888, la qual cosa li confereix un cert aire vintage.
El protagonista de la nova campanya de la cervesa negra de Damm és un elegant boc −bock en alemany− amb cos d’home que, no només lloa les maltes amb les quals s’elabora Bock Damm, sinó també l’ampli ventall de maridatges que ofereix. I és que Bock Damm és perfecta per combinar amb sabors fumats, carns a la brasa, caça o estofats; una cervesa que, per la seva versatilitat, es convertirà sense cap mena de dubtes en la protagonista gastronòmica de la vetllada.
El boc amb cos d’home és una creació hiperrealista de DDT SFX, un estudi de maquillatge i efectes especials amb seu a Barcelona, que ha participat a nombroses produccions cinematogràfiques nacionals i internacionals. Al 2006 es van alçar amb un Òscar al Millor Maquillatge per El laberinto del fauno i quatre Premios Goya per Frágiles, El laberinto del fauno, El orfanato i La piel que habito.
Les maltes, les veritables protagonistes
A la nova campanya de Bock Damm, les veritables protagonistes són les maltes. Concretament tres: les torrefactes, les caramel i les Pilsen, totes elles, torrades en el seu moment just per donat a la cervesa d’un color, un cos, un sabor i un aroma que la fan única.
Les maltes torrefactes −que s’obtenen torrant els grans secs de malta a temperatures entre 200ºC i 220ºC− li donen el seu color característic i aporten a la cervesa olor i gust a torrat i aromes de cacau i cafè. Les maltes caramel s’aconsegueixen torrant la malta verda directament, sense assecar. Primer, els grans s’escalfen a una temperatura entre 60ºC i 75ºC, la qual cosa provocarà la creació de sucres en el centre del gra, que quedaran en un estadi semilíquid. Posteriorment, aquests grans es torren a temperatures d’entre 150ºC i 180ºC, la qual cosa provoca la caramel·lització dels sucres i aporta notes que recorden al caramel, les panses i la mel. I les maltes Pilsen −que són les que es troben habitualment a les cerveses lager−, són les que aporten els sucres per a la fermentació i doten la cervesa d’un gust de cereal. Són les maltes més pàl·lides de totes. Això es deu al fet que els grans es torren a temperatures més baixes i durant un temps més curt que la resta de maltes.
Nota de tast
Color caoba fosc amb reflexos granats i abundant escuma de color marró clar. Al nas és dolça i densa. Aromes torrefactes a cafè axocolatat. Espessa, amb cos i força. Tanins afruitats i una mica assecants. Post-gust llarg que convida a repetir el glop. La forma tradicional de beure aquesta cervesa originària de Munich és en una gerra de ceràmica, servint-la amb una inclinació de 45º per fer batre l'escuma. Es recomana consumir-la entre 5 º i 8º C.
Fitxa tècnica
Color: 85 EBC
Amargor: 25 IBU
Alcohol: 5,9% vol.
Ingredients: Aigua, malt d’ordi, blat de moro, arròs i llúpol, 100% ingredients naturals
Tipus de cervesa: Negra Munich
Més informació a www.damm.com/ca/cerveses/bock-damm